(F)lúgosítás

Lúgosító étrend. Lúgosító tea. Lúgosító cseppek. Lúgos víz. Ez ám az iparág. S valóban, az alapja ennek a nagyszerű üzletágnak igenis mérhető.

Nevezetesen, hogy a test, a szövetek ph értékének savas irányba való eltolódása hosszabb távon egészségre ártalmas. A vér ph értéke nagyon szűk tartományban mozog, ott nem nagyon tud kilengeni a mutató, mert meghalunk. Na, az tényleg nem egészséges. Vizsgáljuk meg, hogy mi okozza egyáltalán a jelenséget, mert mint mindenhol, itt is van egy “első hópehely”, amely elindítja a lavinát, s melyre természetesen nem gyanakszik senki.

A vér sav-bázis egyensúlya a szén-dioxidon nyugszik. Akármilyen hihetetlen, a folyamat úgy kezdődik, hogy a test a szén-dioxiddal, illetve az abból létrehozott szénsavval SAVASÍTANI próbálja a vért, hogy ellensúlyozza a vér oxigén általi lúgosodását. Hoppá….. a szénsav azért kiváló erre a célra, mert használat után pillanatok alatt elbontja a test. Semmi mellékhatás.

Mi történik, ha a vérünkben nincs elég szén-dioxid, ha a test nem tud előállítani elegendő mennyiségű szénsavat? Ilyenkor a muki a vezérlőben bemondja a hangosba: Halló, halló, vezérlő a testnek! Vörös kód! A Főnök ki akar nyírni minket, de mi nem hagyjuk! Azonnal termeljetek valamilyen savat, hogy a vér ph-ját helyre tudjuk állítani!

A parancs az parancs, nincs mit tenni. Szóval a test elkezd előállítani más jellegű savakat, pl. tejsavat, egyszerűen csak azért, hogy életben maradjunk. A mutatvány sikerül is, a vér ph-ja helyreáll. A probléma az, hogy a szénsavval ellentétben ezek nehezen, hosszú idő alatt bomlanak le és hatást fejtenek ki a környező szövetekre, szervekre. Pláne, ha a szén-dioxid hiány tartósan fennáll a vérben. S máris igazolt az úgynevezett “elsavasodás”, mely hosszú távon számtalan krónikus betegség okozója lehet. Tényleg.

A megoldás egyszerűnek tűnik: együnk és igyunk olyan dolgokat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak szén-dioxidot!

Jaaaaa, hogy a szén-dioxid nem is a tápcsatornán keresztül jut a szervezetünkbe? Ilyen apróságokkal nem érdemes foglalkozni…. kezdődhet a flúgosítás!

Annyira emberi, annyira modern. Azon görcsölünk, hogy a vállunkra pottyant madárkakát eltüntessük és nem vesszük észre, hogy combközépig állunk a derítőben! Mi határozza meg a vérünkben jelenlévő szén-dioxid mennyiséget? A légzésminta. Hát, ez tényleg hihetetlen, hogy már megint- még mindig itt járunk! Szóltam már az elején is….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.